100. Giro d'Italia - 4. Etap - 09.05.2017 Salı - Cefalu/Etna - 181 km - Zorluk 4/5

Tanıtım

Sardunya'da geçirilen 3 etap sonrası bisikletçiler uçakla, ekipmanlar da feribot ile Sicilya'ya geçtiler. Pazartesi hem lojistik hem de transfer sonrası yorulanlar için dinlenme günü oldu.  Bu günü en iyi pelotonun en paparazzi dostu bisikletçisi Pozzato değerlendirmiş:


Sicilya'nın Cannolli'sinin dünyada benzeri yoktur gerçekten.

Harika bir etap için herşey hazır. Bisikletçiler dinlendiler. Bir gün sonraki etap Genel Klasman'ın en güçlü adaylarından Nibali'nin doğduğu kent olarn Messina'da ve Nibali Pembe Mayo ile girmek isteyecektir. Nibali kaçarsa takip etmeyecek kimse olmayacak.

Cefalu'dan doğuya deniz kenarından 60 kilometre gittikten sonra Sicilya'nın en eski Milli Park'ına girilecek. 2. Kategori Portelle Femina Morta yokuşundan sonra Avrupa'nın en aktif volkanlarından biri olan Etna tırmanışı başlayacak. 1 ay önce bölgede çekim yapan BBC ekibinin patlamada havaya saçılan lav parçalarınca yaralandığı düşünülürse atmosfer bir kat daha gizemli olacak.


İki kategorize tırmanış ve ilk zirve finişi!

Deniz kenarı yan rüzgarlar demek.

Etna 3D.
18 km'lik bir yokuş!



Sonuç - Video Özeti
2015 Giro'sunun 5. etabı o yılın ilk dağlık etabıydı. Bu etabı kaçıştan grubundan genç Sloven Jan Polanc almıştı. Benzer bir etabı yine günün ilk kaçış grubunda bulunan ve 18 km'lik Etna tırmanışında inatla tırmanan Jan Polanc kazandı.

Peloton Etna'nın Ay yüzeyinde yakalandıkları yan rüzgara birlikte direndi. Bir ara Pinot, Thomas Quintana aynı echelon'da rüzgara direndiler. Sadece bir ara Nibali bir atak denedi, bunu da kolay bir şekilde marke etti Movistar.

Ilnur Zakarin kaçışı yakalamaya yönelik en ciddi atağı yaptı. İlk gün 13 saniye kaybeden Zakarin'e izin verdi peloton diyebiliriz. Zamana karşı öncesi arayı açmaya çalışan Geraint Thomas da son bonus saniyeler için sprinte kalktı.

Sonuç olarak genel klasman tırmanışçıların eline geçti, genç Lüksemburg'lu Bob Jungels pembe mayonun Quick Step'de kalmasını sağladı.

Klasmanlar 
Etap
1. Jan Polanc - Slovenya - UAE Team Emirates
2. Ilnur Zakarin - Rusya - Katusha-Alpecin
3. Geraint Thomas - Büyük Britanya - Team Sky

Genel Klasman
1. Bob Jungels - Lüksemburg - Quickstep Floors
2. Geraint Thomas - Büyük Britanya - Team Sky
3. Adam Yates - Büyük Britanya -  Orica-Scott

Dağların Kralı
1. Jan Polanc - Slovenya - UAE Team Emirates
2. Daniel Teklehaimanot - Eritrea - Dimension Data
3. Ilnur Zakarin - Rusya - Katusha-Alpecin

Puan Klasmanı
1. André Greipel (Ger) Lotto Soudal
2. Daniel Teklehaimanot - Eritrea - Dimension Data
3. Fernando Gaviria - Kolombiya - Quickstep Floors


Takım Klasmanı
1. Cannodale Drapac
2. UAE Emirates
3. Movistar Team


Turistik
Balayımızı Sicilya'da geçirdiğimiz ve Cefalu-Catania arası Etna tırmanışı dışında etaptaki yolları arabayla geçtiğimiz için ayrıca heyecanlandığım bir etap bu. Sicilya İtalya'da en sevdiğim bölge oldu bu tatil sonrası, Cefalu da Sicilya'da en sevdiğim şehir oldu.


Sicilya Norman (Viking) kralların yönettiği, bir ara Müslümanlarca işgal edilen, daha sonra İspanyol tahtına bağlanan, ancak Yunan ve Roma tarihinde de aktif yaşanan çok katmanlı harika bir ada. Bunu en güzel görebileceğiniz yerlerden biri Catania katedrali. Katedralin çatısının ana tahtasında Runik alfabe ile yazılmış yazılar görebiliyorsunuz. Katedral'i Müslüman savaş esirlerinin yaptığı biliniyor. Yüzerek eski şehrine varabildiğiniz, serin bir derenin sularında yıkababildiğiniz harika bir şehir. Sicilya'da en görülesi yerlerden biri.

Yiyecek Önerileri
Kar ile limon şurubunun harika karışımı Granite

Domatesli, zeytinyağlı Patlıcan: Caponata


Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem