100. Giro d'Italia - 1. Etap ve Genel Tanıtım

İtalya Bisiklet turu bugün başlıyor. 100. kez koşulacak bu Büyük Tur'da geçen senenin şampiyonu Nibali ile Giro/Tur dublesini deneyecek Kolombiyalı Quintana'nın genel klasman mücadelesini göreceğiz. Bu ikiliyi Sky tırmanışı daha kuvvetli olan Landa ile zamana karşısı daha güçlü olan Geraint Thomas ile zorlamaya çalışacak. FDJ Fransa'nın genç Genel Klasman umudu Pinot'u daha az stresli bir büyük turda deneyecek. Geçen sene karlı bir etapta düşerek turu kaybeden Hollanda'lı Kruijswijk bu sene şansını tekrar denemeye çalışacak.

Sprint etaplarında Greipel, Caleb Ewan ve Fernando Gaviria üçlüsünün çekişmesi muhtemel. İtalyan topraklarında Nizzolo da bir etap kazanmayı bekleyecektir. Kaçış etaplarında Pierre Rolland'a ve Jasper Stuvyen'e şans diliyorum.

Ara ara bakmak için World Tour takımlarının bisikletçilerini aşağıdaki tabloda özetledim.


Etap 1 - 5 Mayıs 2017 Cuma - Alghero/Olbia - 206 km - Zorluk: 2/5

Sportif Özet:

İlk etap Sardunya'da. Son kısmında esaslı bir tırmanış olsa da, düz etaplarda sprint puanlarının yüksek olması, ve ilk bir iki tırmanışın dağların kralı puanı vermesi nedeniyle kaçışa çok zaman vermeyebilir peloton. Dolayısıyla toplu sprinte kalması daha olası. Greipel/Gaviria/Ewan arasında geçecek. Greipel favorim.



Profil

 Harita
 Son Kilometre Profil

 Son Kilometre Harita

Etap Özeti:

Sagan'ı Kaliforniya'ya yollayan, Majka'yı Fransa Tur'una hazırlayan Bora Hansgrohe için beklenmedik derecede iyi bir etap sonucu oldu. Italyan bisikletçisi Benedetti üç Dağların Kralı kapısını da birinci geçerek Mavi Mayo'yu kaptı.

Toplu finişi beklerken beklenmedik solo bir atak ile yine Bora Hansgrohe'ye gitti etap. Karşı rüzgar nedeniyle yavaş ve toplu bir şekilde ilerleyen Peloton 3.1 km kala geçilen ilk teknik virajda bir bölünme yaşadı. BMC'den Dilier'in yolda kalması 3 kilometre önce yaşanan kazaların genel klasmana etki etmesi nedeniyle geçen senenin şanssız lideri Steven Kruijswijk'e 13 saniye kaybettirdi.

Daha sonra teknik dönüşler ve rüzgar sprint trenlerinin organize olmasını engelledi. Kendisi de Sam Bennet için sprint treni oluşturmaya çalışan Avusturyalı Lukas Postelberger, 2 kilometre önce başladığı sprintinde yakalanmayarak kariyerinindeki en büyük zaferini elde etti ve 100. Giro'nun ilk Pembe Mayo'su oldu.

Sprinterler ancak 2.lik için mücadele etti ve kazananları Ewan oldu.

Etap Sonucu
1- Lukas Pöstlberger - Avusturya - Bora-Hansgrohe
2- Caleb Ewan - Avustralya -  Orica-Scott
3- Andre Greipel - Almanya - Lotto Soudal

Genel Klasman - Pembe Mayo
1- Lukas Pöstlberger - Avusturya - Bora-Hansgrohe
2- Caleb Ewan - Avustralya -  Orica-Scott

3- Andre Greipel - Almanya - Lotto Soudal

Dağların Kralı - Mavi Mayo
1 - Cesare Benedetti - Italya - Bora-Hansgrohe
2 - Eugert Zhupa - Arnavutluk -  Wilier Triestina
3- Daniel Teklehaimanot - Eritrea - Dimension Data

Puan Klasmanı
1- Lukas Pöstlberger - Avusturya - Bora-Hansgrohe
2- Caleb Ewan - Avustralya -  Orica-Scott
3- Daniel Teklehaimanot - Eritrea - Dimension Data

Takım Klasmanı
1- Bora-Hansgrohe
2- Trek-Segafredo
3- UAE Team Emirates

Turistik Özet:

Alghero Sardunya'nın batı kıyısında bir Katalan şehri. Şarap önerisi DOC Alghero. Vegan yiyecek önerisi: Favata (Fava çorbası), Alghero usulü patlıcan.


Olbia Sardunya'nın kuzeyindeki Smaralda sahilinin ana şehri. Smaralda 1970'lerde İsmaili cemaatinin lideri ultra zengin Aga Khan tarafından milyarder arkadaşları için geliştirilen bir sahil. Fiat'ın sahibi Agnelli'lerin de uğradığı bu süper zengin sahil son zamanlarda Rus zenginleri ve Berlusconi'nin seks partilerine sahne olması ile tanınıyor. Vegan yiyecek önerileri: mazza frissa (kızarmış irmik), tillica tatlısı. Vejeteryansanız ricottalı formagelle ve bizim çiğ böreğe benzeyen seada. Şarap önerisi beyaz Vermentino di Gallura.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem