100. Giro d'Italia - Tappa 17 - Tirano > Canazei - 219 km - Zirve Finişi -Zorluk: 3/5

Tanıtım

60. kilometreden sonra 70 kilometrelik bir iniş var. Dünkü etabın yorgunluğunu atmak isteyecektir peloton. Sonra 90 kilometrelik bir tırmanış var. Çok büyük farklar olacağını sanmıyorum. 18-19 ve 20 etaplar daha zorlu olacak.

Sonuç - Etap Özet Videosu

Rolland, Brutt ve Mohoric cok erken kaçıyorlar. 40 kişilik bir takip grubu olusuyor. Peloton kaçışla farkı 13 dakikaya kadar bırakıyor. Bu sırada kaçışta bulunan Jan Polanc bir ara sanal Pembe Mayoya sahip oluyor.

40 kişilik takip grubu kaçışı yutuyor ve son kilometrelere kadar 10 kişiye düşüyor. Burada 7 kilometre kala cesur ve sık sık yaptığı tarzda bir atakla Pierre Rolland kaçıyor ve seneler sonra Büyük turda ilk etabını alıyor. Genel klasmanda bir değişiklik olmuyor.

Klasmanlar



Turistik

Tirano Valtelinna isimli şu anda Lombardiya'ya bağlı olsa da tarihinde doğu İsviçre ile bağları olan bölgenin en önemli şehri. İsviçre'nin kayak merkezi St. Moritz'e bağlanan Avrupa'nın en yüksek treni Bernina Kırmızı Treni şehrin en önemli simgesi:


Mısır Unu ve Karabuğday unundan yapılan Polenta Taranga:


Bitiş çizgisi Dolomite dağlarının kalbinde, Trentino bölgesinin Latince'ye en yakın dillerden biri olan Ladin dili konuşulan Val di Fassa'nın Canazei şehrinde. Dolomiti Superski kayak merkezinin ortasının bulunmasının yanı sıra Dolomitlerin en güzel tepelerine de yakın:

Sella.


Marmolada.

Kızarmış tatlı Fortaes.

Patatesli ravioi ciajoncìe.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem