100. Giro d'Italia - Tappa 10 - Foligno>Montefalco - 39.8 km - Bireysel Zamana Karşı - Zorluk: 4/5

Tanıtım

40 kilometreye yakın uzunluğuyla Büyük Tur standartlarında uzun bir zamana karşı. Ancak tepelik olması saf tırmanışçıların kayıplarını azaltacaktır. Tom Domoulin zamana karşılarda çok başarılı. Quintana da zamana karşısını geliştirmiş olsa da saf bir tırmanışçı. Pembe Mayo'yu bu etapta alan takım dağların hakim olduğu son haftaya kadar kaçış grubunu kontrol etme görevini üstleneceği için bu etapta Movistar Pembe Mayo'yu kaybetmeyi göze alabilir.

Sonuç - Özet Videosu
Hollanda'lı zamana karşı uzmanı Tom Dumolin sezon başından beri yaptığı ataklar ile (Abu Dhabi turunun tek zirve finişinde çok güzel bir atağı vardı, Milan Sanremo'da da pelotonu kırbaçlamıştı) yokuş performansını güçlendirdiğini gösteriyordu. Bir gün önceki Block Haus performansı ile Quintana'nın en büyük rakibi olduğunu belli etmişti.

Zamana karşı da klasını gösterip Quintana'ya 2.50'lik bir fark atarak pembe mayoyu aldı. Şu an Quintana'nın 2.23 onunde ve son gün daha kısa da olsa bir zamana karşısı daha var. Esas heyecan bu ikili arasında olacak.

Bir diğer Hollanda'lı Bauke Mollema da 3. sırada olacak. Nibali ve Pinot Quintana'dan zaman çalsalar da çok ileri gidemediler. Bir etap önceki kazanın en büyük kaybeden Sky'dan Geraint Thomas 0:49 saniye geride ikinci bitirerek etabı 11. sıraaya yerleşti. 3. ile arasında 3 dakika gibi bir fark olduğunu düşünürsek podyumu kurtarabilir.

Klasman


Turistik

Foligno Umbria bölgesinin 3. büyük şehri. Oval şehir duvarları içerisinde içinden nehir akan güzel bir İtalyan şehri.

Rocitta, tuzlu Strudel.

Yakınlardaki Colfiorito şehrinin kırmızı patatesleri ve mercimeği ünlü.
Montefalco Toskana'dan sonra en güzel şarap bölgesi olarak gösteriliyor. Locanda del Teatro şehrin en ünlü restoranı.

Papa'lığın Tuz Vergisine isyan eden halkın rahipleri ayakkabı bağları ile boğmasını kutlayan Strangozzi makarnası.

Pekmezli poğaça maritozzi con il mosto.

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem