La Vuelta 2016 Özeti - 2

6. Etap - Monforte de Lemos - Ribera Sacra (163 km) - Dağlık

Harita



Galiçya'nın biraz daha güneyine gidiyoruz. Sila vadisinde orta derece dağlık bir etap olacak. Sıcaklık 30 derecelerde.

Profil

Kaçış'a yatkın inişli çıkışlı bir etap. Bir klasikçi bir gün önceki gibi son kilometrelerde bir kaçış da deneyebilir.

Özet

İlk 40 kilometre boyunca 4 tane kaçış grubu oluştu ama Movistar, Orica Bike-Exchange, Movistar bunların hepsini geri almayı başardı.

İkinci gün dişlerini kıran Astana'nın genç Kolombiya'lı Angel Lopez en sonunda yarış dışı kalıyor. Kırık dişlerle tur bitirmek zor birşey.

104 kilometre geçmişken 11 kişilik bir kaçış grubu oluştu. Fark 2 dakika. Gelecek sene Sagan'lı bir Pro takım olacak Bora-Argon18'den Jose Mendes kaçışta. Şu an genel klasman'da kırmızı mayo'nun 2.51 saniye gerisinde olduğu düşünülürse peloton yakalayacaktır büyük ihtimalle.

40 kilometre kala Dimension Data'dan Omar Fraile tek başına kaçışta. 11 kişilik bir takip ekibi 1:21 geride. Peloton 2:25 geride.

20 km kala takipçiler 30 saniye, peloton 1:22 geride. 

Takipçiler Fraile'yi yakaladıkta sonra Mathias Frank (IAM Cycling) koptu. Fark 20 saniye.

5 km kala 2 kişilik takipçiler Frank'i yakalamak üzere. Peloton 40 saniye geride.

İkizi Adam'ın Fransa 2016'daki 4.'lüğünün ardından Simon Yates (Orica-Bike Exchange) Frank'i yakalayıp geçiyor.

Etap Simon Yates'in.

Sonuç

Cumartesi günkü etap için yekpare bir yokuş yorumu yapılıyor. Cumartesi günü öncesi kaçışa kalacağını tahmin ediyordu bu etabın uzmanlar. Simon Yates çok iyi zamanladı atağını ve etabı aldı. Peloton'un kaçışı iyi kontrol ettiğini söylemek lazım, çok hızlı bir etap oldu. Yarın kaçışa kalır gibi duruyor.

Mayolarda değişiklik yok.


Turistik Notlar

Ribera Sacra Roma döneminden beri bir şarap üretilen, Sil Nehri'nin etrafındaki vadileri ile ünlü bir bölge.

Şaraplarla ilgili bir yazı: http://www.nytimes.com/2014/07/16/dining/tasting-wines-from-ribeira-sacra.html

Çıkış Monforte de Lemos'ta, bu bölgenin başkenti. El Greco'nın da bulunduğu bir müzesi var.
IF

Multimedya

  • Son 5 kilometre:

 Etap 7 - Maceda / Puebla de Sanabria - 158 km - Orta Derece Dağlık

Harita

Galiçya'nın güney Portekiz sınırından Castilla ve Leon'a geçiliyor. Dağlık bir etap.

Profil

18 kilometre kala 3. kategori bir yokuş ardından uzun bir iniş ve takiben bir yokuş finişi var. Yine kaçışa kalabilir.

Özet

43. kilometreye kadar 6 kişilik bir kaçış grubu oluşuyor. Peloton tasmayı 3.30 dakikanın üstüne çıkarmıyor.

Astana bu sırada tempoyu arttırarak kaçışı yakalıyor.

Normalde sprint takımı olan Etixx-Quick Step'in genel klasman umudu Brambilla'nın bulunduğu yeni bir kaçış grubu aralarında karşılıklı bir düelloya giriyorlar. 30 saniye civarında fark.

300 metre kala peloton yakalıyor.

Bahtsız şampiyon Contador sprint finişinde pelotonun önünde kalıyor ve düşüyor. Neden bu kadar önde soru işareti. BMC'nın genel klasman adayı İspanyol Samuel Sanchez de düşenler arasında.

Sene sonunda kapanacak olan İsviçre takımı IAM Cycling'den Van Genechten bölünmüş peloton önünde sprint finişini kazanıyor.

Sonuç

Genel klasman'da büyük bir değişiklik yok. Kaza sonrası sprint de çok heyecanlı olmadı. Hergün hergün olaylı bir yarış olacak değil. Fransa 16'nın geçiş etaplarını hatırlıyorum da, onlarla karşılaştırınca çok bile heyecanlı kaldı.


Turistik Notlar

O kadar birşey yok ki turistik, La Vuelta'nın resmi sayfası etabın turistik sayfasında jeoloji dersi vermiş. İnanmıyorsanız linkten siz de bakabilirsiniz.

Multimedya


  • Son Kilometre:
  • Kaza:

Etap 8 - Maceda / Puebla de Sanabria - 158 km - Orta Derece Dağlık

Harita

Düz bir etap... Profili görmediyseniz eğer.

Profil

 

Daha çok bir hokey sopası tadında.

Son kilometre'nin ortalaması %10'un üzerinde. Froome gibi Afrika centilmeni, Quintana gibi Kolombiya stoiği değilseniz. küfür etmeden çıkmak imkansız. Yanıldığımı düşünyorsanız son yokuş La Campenora'nın profiline buyurun:


Özet

Fleche Wallone gibi 170 kilometre düz bir yarış, sonra da bir bisiklet senfonisi izledik. Önde ve arkada iki yarış oldu.

Etabın başında kaçan 11 kişilik grup Kırmızı Mayo'nun sahibi BMC dışında başka bir takımın çalışmaması nedeniyle arayı 10 dakika'nın üzerinde tuttu. La Campenora'da bu sayı 4 kişiye düştü. 35 yaşındaki Özbek asıllı Rus Labutin 200 metre kala yaptığı atakla etabı aldı.

Esas heyecan verici mücadele genel klasmanda yaşandı. Fransa 16'da olmayan Contador, Froome, Quintana rekabeti bu etapta gümbür gümbür geldi.

Yokuşun başında pelotonun arkasında kalan Froome kendini yavaş yavaş öne çıkardı ve bir atak yaptı. Genel klasmandan sadece Quintana ve Contador onları takip edebildi. İlk olarak Contador düştü, sonra Quintana bir kontra ile Froome'u düşürdü. Tam Quintana, Froome, Contador olarak yazacakken son 100 metrede Contador kendini toparlayıp Froome'dan zaman çaldı.

Sonuç



Quintana boş bir ümit olmadığını hatırlattı bize tekrar. Movistar içerisideki genel klasman lideri kimdir sorusu cevap vermiştir diye düşünyorum. Sinsi sinsi 2. ve 3.'ler ile birincilik koklayan İskender Bey belki biraz geri çekilir.

Contador'un geri dönüşü kendine güven açısından önemli oldu. 3 favoriyi de savaşırken seyredeceğiz.

Tırmanış büyük tur tırmanışları arasında özel ve ayrı bir yere sahip. Quintana'ya daha uygun olduğunu düşünebiliriz, bu da Quintana'nın formunu çok da abartmamak gerektiğini söylüyor.

Multimedya

  • Son kilometre:

  • Etap finişi:
  • Genel Klasman finişi:

Etap 9 - Cistierna / Oviedo. Alto del Naranco - 164 Km

Harita


Profil

El Naranco finişi.

Özet

12 kişilik çok güçlü bir kaçış grubu 12 kilometreden itibaren farkı açıyor. 

40 kilometre'de fark 2:50'nin üzerinde. Bu kaçış'ta bulunan Ettix-Quickstep'in en iyi genel klasman adayı David De La Cruz ile kırmızı mayo arasındaki farktan daha yüksek. Kırmızı mayo gidebilir.

Lotto-Sudal'den Thomas De Gent dağ klasmanı puanlarını silip süpürüyor. Le Tour 16'da da iyi bir performans göstermiş, sarı mayoyu giymişti bir süre Belçikalı.

Son tırmanışa kadar 4 dakika civarında fark. Kaçış grubu kendi arasında bir boks turnuvası başlatıyor. 

De La Cruz ve Dries Devenyns (Iam Cycling) 8 kilometre kala kaçıştan da kopuyorlar. 

500 metre kala De La Cruz muhteşem bir zafer için bir atak daha yapıyor. İlk büyük tur etabı galibiyeti, Vuelta 2016'nın ilk İspanyol etap galibiyeti ve kırmızı mayo aynı anda geliyor. Chapeu!

Sonuç

Yarınki etap için Vuelta'nın Le Tour'un ünlü yokuşu Alp d'Huez'e cevabı diyenler var. Genel klasman bunu düşünerek bu galibiyete izin verdi. Quintana, Froome ve Contador aynı zaman ile bitirdiler etabı.

La Vuelta 16'nın kaçışlarını seyretmenin yanı sıra kaçış içerisindeki mücadeleyi de seyretmek çok büyük zevk veriyor. 9 etaptan ilki takım zamana karşısı, 2 tanesi sprint etabıydı. Geriye kalan 6 etaptan 4'ü kaçışa kaldı. Buna rağmen genel klasman yarışı da tam gaz sürüyor. Gerçekten güzel bir tur oluyor.

Multimedya

  • Etap özeti:

Etap 10 - Lugones / Lagos de Covadonga - 198 Km

Harita


Asturias kıyılarına uğrayıp Picos de Europa milli parkında bitiriyoruz günü.

Profil

Covadonga finişi.

Tahminler

Le Tour'daki kategori ötesi yokuşlar gibi Vuelta'nın da özel finişleri var. Especiale olan Covadonga finişi yine iyi bir genel klasman mücadelesi yaşatacak. Dün kaçışa izin veren Movistar'ın bu sefer Sky'dan da destek alarak kaçışı fazla uzaklaştırmayacaklarını düşünüyorum. Yine de son kilometrelerde genel klasmanı zorlamayacak bir atak olabilir. Etap bir yokuşçuya kalır, hemen arkasında Quintana, Froome, Contador çarpışır. İki gündür moral depolayan Contador'un şanslı olduğunu düşünüyorum.


Özet

16 kişilik bir kaçış grubu oluştu. Fark 3 dakika mertebesinde. Ettix Quick Step Kırmızı mayoyu koruyor ve pelotonu çekiyor.

9 Km kala Froome 20 saniye geriye düşüyor.

His Majesty Pierre Rolland 9 kilometre kala en önde!

De La Cruz da geride kaldı. Chavez de dökülüyor som yokuşun yarısına gelmeden.

Gesink kendini hırpalayarak en önde gidiyor.

Contador, Quintana, Fraile en öne gelmek üzere. Froome iyice arkada kaldı.

5 km kala Movistar'ın domestikleri Quinta'nın yerine Valverde'yi çekiyorlar. Gerçi Quintana'yı çekecek bisikletçi kalmadı şu hızı ile. Froome'un König dışında domestiği kalmadı. König de kendi yarışını yarışıyor, gelecek sene Sky'dan ayrılacağı için

4.5 km kala Quintana tempo veriyor. Omar Fraile Contador ve Quintana'nın arkasında etap bana kalır mı diye zorluyor.

Çok güzel etap oluyor.

Contador ve Quintana dirsekleri vura vura beraber çalışıyor.

Froome toparladı. Valverdeyi yakaladı. Watt sayacından gözünü ayırmıyor. Androide bağladı Froome yine.

Quintana 3.5 km kala Contadoru döktü.

Quintana Gesink'i yakaladı gibi. Quinta'nın mayosunda kesikler var. Etap başında düşmüş olabilir mi?

Froome Contadoru yakaladı ve geçti. Contador ile birşeyley konuştular. Git yakala şu Quintana'yı mı dedi acaba?

Valverde Froome'un tekerleğine yapıştı. Froome 29 saniye geride. Quintana'yı yakalar mı?

Quintana etabı aldı. Froome 30 saniye geride 3. oldu. Gesink 2 olarak 2 saniye çaldı Froome'dan. Contador Chavez'e de geçildi 40 saniye yedi.

Sonuç



Quintana'nın daha formda olduğu aşikar. Ama Froome Sky'ın alametifarikası güç çıktısını önceden hesapla, buna göre çık yokuşu yöntemi ile arayı çok da açtırmadı. Son günlerdeki zamana karşıya güveniyor. Quintana'nın en az 3 dakikaya çıkarması gerekli o güne kadar.

Valverde hem genel klasmanda ikinci hem de sprinter olmamasına rağmen puan klasmanında birinci. Umarım bir kaç sene sonra dopingli olduğu ortaya çıkmaz.

Omar Fraile bu etaptaki hırsı ile dağ klasmanını aldı. De Gent ve Geniez'e yokuş kapılarında değil zirvelerde cevap verdi.

Takım klasmanında Movistar birinci. Tüm sezonda hayal kırıklığı yaşayan Cannondale Drapac ikinci sırada. Bugün hem Dombrowski ile hem de Rolland ile savaştılar ama olmadı. Gelecek etaplarda bir galibiyet almalılar.

Multimedya

Covadonga 4 km 1km:


Covadonga 1 km:


Resmi Özet:

Turistik Notlar

Covadonga gölü güzel:


Bir Dolomitler değil ama aynı parktaki Piccu Urruellu da görülmeye değer:


Asturias sahilinde Ribadesella:


ve Playa de Silensio ile Playa de la Catedrales.

11. Etap - Colunga Jurassic Park / Pena Cabarga - 169 Km

Harita

Sahili takip ederek Asturias'tan Santader'in başkenti olduğu Cantabria bölgesine geçiyoruz. 

Profil

Yine bir hokey çubuğu etabı. Santander'e uzaktan bakan Cabarga taşına çıkıyoruz.

Son Yokuş

 

2011 yılında Froome'un dünya sahnesine çıktığı yokuş. Sonu çok çekişmeli geçen bu etap sonunun videosu burada: link.

Özet

İlk olarak 15 kişi, sonra 30 kişi kaçış deniyor. Ancak Tinkoff farkı 3 dakikanın üzerine çıkarmıyor.

Cabarga'da kaçış önde giriyor. Ancak 10-15 saniye fark.

3.6 kilometre kala peloton birbirine çok yakın. Ben Hermans (BMC) önde. 3 kilometre kala yakalanıyor. 

1.8 KM kala Chavez koptu gidiyor. Çok hızlı. 10 saniye zaman bonusu var.

Vicdansız Valverde bastı gitti. Biraz yavaşlayınca Contador, Froome, Quintana arkaya dizildiler. Fark 16 saniye.

1 Km kala beraberler hala. Chavez alacak gibi. Son 300-400 m'de atak gelir mi?

Valverde, Froome, Contador,

Quintana atak yaptı ama Froome nötralize etti. 

Quintana Chavez'i geçti. Froome arkada. 

Froome Atakla geçti Quintana'yı. Quintana arkada. Yanyanalar. Sprint yarışı gibi. Contador arkada kaldı. Froome aldı. 10 saniye bonus da onun.

Sonuç

2011'deki sonuç tekrar etti. Froome alabilir gibi turu. Heyecan devam ediyor.  



Multimedya

Son 3 Km:

Turistik Notlar

Başlangıç bir dinozor müzesinde: Asturias Jurassic Museum.




Kıyıdaki mağralardan biri: Playa de Cuevas del Mar.



Santander manzarası ile Pena Cabarga: 

Ve de muhteşem mimarisi ile San Vicente de la Barquera:

12. Etap - Los Corrales de Buelna > Bilbao  - 193.2km

Harita

Cantabaria'dan Bask Bölgesinin kalbine giriyoruz. Bilbao etrafında 2 tur ile bitecek

 Profil


El Vivero tırmanışı Bilbao etrafında 2 kere atılacak tur içerisinde iki kere çıkılacak. Son kilometre'nin çok teknik olduğunu okudum. Toplu bir sprintten ziyade güçlü bir kaçış arası sprint olabilir. Genel klasmancılar biraz dinlenecekler.

Özet

Movistar Etap'ın başında iplesi sıkı tutuyor. 70 kilometre geçene kadar kaçış oluşmuyor.

İlk kaçış grubunda Sky'dan Peter Kennaugh ve David Lopez katıldı. Movistar'ı önde bulmuşken biraz yoralım diyor Sky.

Kaçış Alto El Vivero öncesi yakalanıyor. IAM'den 216 Belçika turu ve Wallonia turu galibi Dries Devenyns atak yapıyor. El Vivero'yu 2 kere tırmandıktan sonra 1.5 km kala yakalanıyor.

Sprint trenlerinin oluşmasına izin vermeyen bir karmaşa sonrası uzun bir sprinte kalkan taze baba Jens Keukeleire etabı Orica Bike Exchange adına alıyor.
 

Sonuç

İberya yarımadasının bisiklet merkezi Bask ülkesine girmekten başka bir heyecan getirmeyen bir etap oldu. Yarın turun en uzun etabı var. Cumartesi günü turun kraliçe etabı olacağı için genel klasmancılar bugünkü gibi sessiz kalacaklar. 


Multimedya

Özet:


13. Etap - Bilbao > Urdax Dantxarinea - 213 km

Harita

Kıyıdan Bask Ülkesi'nin İspanya tarafında kalan kısmını tamamlıyor, Fransa'ya uğrayıp geri dönüyoruz. 213 km ile turun en uzun etabı.

Profil

Kaçış'a uygun bir etap. Genel klasmancılar yarınki etapa saklayacaklar enerjilerini.

Özet

12 kişilik bir kaçış oluştu. Peloton etabı verme ve yarın savaşma konusunda hemfikir. Kaçışta bu yılın etap galiplerinden Katusha'lı Sergey Lagutin de var. 127 km kala fark 15 dakikanın üzerinde.


115 km kala fark 17 dakikaya çıktı. Kaçış'a kaldı gibi gözüküyor.

108 km kala Sergey Lagutin liderliğinde fark 18 dakika.

80 km kala Lagutin tüm puanları toplaya toplaya ilerliyor. Fark 20 dakika.


17 km kala fark 22 dakika.  Genç (23) İtalyan genel klasmancı Valerio Conti 21 saniye farkı açtı. Sprinte bırakmak istemiyor.

Conti 50 saniye önde, 5km kaldı. Lampre Merida gelecek seneden itinaren Çin sponsoru olacak. Senelik 20 milyon USD.

Ana grup Pazar gezmesinde. Fark 25 dakika.

İspanyaya geri döndük, Bask Ülkesindeyiz.

Valerio Conti 25 dakika farkla etabı alıyor.

Sonuç

Merida'nın yeni sponsorunu açıkladığı günde İtalyan'ları sevindiren bir sonuç oldu. Lagutin dağların kralı mayosunu aldı. Takım puanlarında genel klasmancılar durunca BMC birinci sıraya oturdu. Diğer mayolarda değişiklik yok.


Multimedya

Conti'ye etabı getiren atak:


Etap Özeti:

Turistik Notlar

Ortaçağ'da Bask Cadı avının merkezi olan ve mağralarında hala ayinler düzenlenen Zugarramurdi:

Deniz kabuğu sahili ile San Sebastian:



Bask Sahili jeoloji parkı:

Urdaibai Biosphere Reserve:

14. Etap - Urdax-Dantxarinea / Aubisque - Gourette - Dağlık - Kraliçe Etabı - 196 Km

Harita

Bask Ülkesi'nin Fransız tarafındaki Pireneler yamaçlarındayız.

Profil

Üç kategori 1 yokuş, ardında kategori ötesi (Especialle) Col d'Aubisque'de yokuş finişi:

Özet

Etabın başında 41 kişilik bir kaçış grubu oluşuyor. Bu ekin içerisine Movistar'dan genel klasman şansı olan Daniel Moreno da giriyor. Movistart bu şekilde Sky'ı pelotonu çekmeye zorlamış oluyor.

İlk iki yokuşta dağ klasmanı puanlarını Dimension Data'nın İspanyol bisikletçisi Omar Fraile topluyor.

Üçüncü yokuş Marie-Blanque'yi çıkarken Orica Bike Exchange 2'li bir istasyon kuruyor, yokuşun tepesinde Yates İkizleri'nden Simon Yates bu yardımcılarını yakalayarak yokuşu beraber iniyorlar. Bu yokuşta tam dağ klasmanı puanları 169'luk Fransız cep herülü Kenny Elissonde'ye kalıyor.

Son yokuşa gelmeden Simon Yates pelotondan ayrılıp kendi atağını yapıyor.

Son yokuş Aubisque'de Lotto NL Jumbo'dan Robert Gesink ile George Bennett, FDJ'den King Kenny Elissonde , Katusha'dan Egor Silin ve AG2R'dan Jan Bakelants kaçış grubundan koparak liderlik savaşı veriyorlar.  Gesink Bennett'in de yardımı ile Elissonde'yi geçerek etabı alıyor.

Genel klasman ise bir boks mücadelesine dönüşüyor. Quintana 6 kere Froome'u yıkmaya yönelik ataklarda bulunuyor. Her defasında arkasına bakıp acaba Froome düştü mü diyor, ancak her defasında Froome Terminatör gibi peşinden geliyor. Psikolojik üstünlük Froome'a geçiyor. Bu mücadeleyi iyi değerlendiren Sanchez ve Chavez liderlerden zaman çalıyorlar.

Sonuç

Kraliçe etabına yaraşacak bir etap oldu. Dinlediğim ve okuduğum uzmanlar son yıllardaki taktik ve psikolojik yönden en çarpışmalı etap olduğunu söylüyorlar. Peloton'dakiler de hatırlayabildikleri en zor Büyük Tur etabı olduğunu yazıyorlar.

Fransa Tur'undaki 7'ler'den asla beklemeyeceğimiz atakları İspanya turunda görüyoruz. Bunda takvimdeki yerin de etkisi var. Çok güzel bir tur olmaya devam ediyor.

Yarınki etap Perşembe günü Froome'un avantajlı olduğu Zamana Karşı etabına kadarki son dağlık etap. Zamana Karşı'dan sonra yine bir dağlık etap var, son genel klasman etabı olacak. Kısa ve dağlık olması yarının bugünden daha çatışmalı olabileceğini düşündürüyor. Terminatör Froome'un her soruya bir cevabı olacak mı?


Multimedya

Son Kilometre:


Etap Galibiyeti


Genel Klasman Etap Sonu


Quintana'nın Ataklarından En Güçlüsü

Etap Özeti
 

Orica Bike Exchange Backstage Pass
 

Turistik Notlar

Kakuetta vadisi:


Pic du Midi d'Ossau:

15. Etap - Sabinanigo > Formigal - Dağlık - 118 Km

Harita





Pirenelerdeki son gün. 118 kilometre ile kısa bir dağlık etap. Fünyesi çekilmiş bir etap olacak.

Profil

Son tırmanışa kadar yakalanmaz ise kaçışa kalabilecek bir etap.

Özet

6. kilometrede Alberto Contador kaçışı başlatan isim oluyor. Quintana onu takip ediyor. Froome ikiye bölünen Peloton'un ön kısmında kalıyor.

Kaçışta Contador'un ve Quintana'nın ikişer takım arkadaşı var. Skye'dan kaçışta sadece David Lopez var, ki o da biraz sonra düşüyor.

Froome'un ekibi pelotonun ikinci grubunda kaldı. Movistar'ın dünkü yorma taktiği işe yaramış. Froome'a Orica Bike Exchange ve Astana yardım ediyor. Orica'nın Chavez ve Yates ile podyum şansı var. Astana sadece Scarpone'nin 9.'luğunu kovalıyor. Sky-Astana arasında bir koalisyon olduğu net.

Froome yardım için herkesle konuşuyor.

Fark 2.30 üzerinde sabitlendi.

Son yokuşta Quintana bir atak daha yapıyor. Onu sadece Etixx Quickstep'in genel klasman umudu İtalyan Brambilla ve Contador takip ediyor.

Contador düştü. Etap Brambilla ve Quintana arasında. Quintana önde Brambilla arkada giriyorlar son 500 metreye.

Quintana etabı Brambilla'ya bırakıyor.

Chavez Froome'u geçmiş. 1:40 geriden bitiriyor etabı.

Froome 2:40 geride bitiriyor.

Belki de daha büyük bir süpriz sonda kalanların oluşturduğu Grupetto grubunun zaman limiti dışında kalması. Kurallar uygulanırsa 90 kişi diskalifiye edilecek. Sky'dan Froome dışında HERKES zaman limiti dışında:






Jüri zaman limitini uzatıyor.

Sonuç

Telegraph Cycling Podcast'e göre sabah spor direktörlerinin hepsi bir kaçış olacağını konuşuyorlarmış. Kaçış içinse Valverde adı geçiyormuş. Contador tam manasıyla yarışın kartlarını yeniden dağıttı. Kral olamazsam Kral Yapıcı olurum dedi. Aynı zamanda bence 3. şansını iyice arttırdı.

Sky'dan nefret edilme nedenlerini iyice anlıyorum. Tinkov Spor direktörü Astana'ya para verdiğini idda etti açıkça. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Grupetto'ya 7 kişi bırakmak, sonra da zaman limitinin dışında kalmak ancak kuralları ben yaparım zihniyetinde olan bir takımın yapabileceği birşey.

Bask ülkesinden Katalonya'ya gidiyoruz. Düz etaplar ve son dinlenme günü var. Son muharebe zamana karşıda ve son dağ etabında olacak.


Multimedya 

Son Kilometre:



Contador'un Kaçış'ı Başlatan Atağı:


Froome koalisyon arayışlarında:


Froome yatışta:


Özet:

Turistik Notlar

İspanya'nın en büyük kayak merkezi Formigal:


16. Etap - Alcañiz > Peñíscola - 156 Km - Düz Etap

Harita

Profil

Özet

69 kilometre kala 6 kişilik bir kaçış grubu var. Fark 2 dakika. Kaçış'tan ziyade bir sprint finişi olacak. Peloton aktif dinlenme yapıyor. 

12 km kala kaçış yakalanıyor. Sprint finişi olacak.

Daniel Benatti (Tinkoff - ITA) bir atak yapıyor ama yakalanıyor.

Jean Piere Drücker (BMC - LUX) etabı alıyor. Lüksemburg'lu sprintçinin ilk büyük tur etabı. İkinci ve üçüncülük Almanya'nın. Gelecek sene Tour de France startı verecek Bisikletin doğum yeri için iyi bir sonuç.

Sonuç

Genel Klasman'da değişiklik yok. İki günlük bir dinlenme şansı doğdu. Dönüşte zirve finişi var. Sky'ın iyi hazırlık yaptığını düşünüyorum.


Multimedya

Son Metreler:


Özet:

Turistik Notlar

Tarihi Kartaca'ya dayanan Peñíscola en son 1981'de La Vuelta Etabın'a ev sahipliği yapmış. Güzel bir resim:

 

Comments

Popular posts from this blog

Balik Hafizali Millet ve Onun Oyunbaz Yöneticileri

Failed Training Day or Previously on Battlestar Galactica

Mixed-Up Confusion: How I solved Mac Book Air's Wireless Disconnection Problem